Ullared nästa

Ska strax åka iväg till Ullared, har inte varit där sedan april så det ska bli riktigt roligt att åka dit igen! Får se om Gekås känns igen nu när det både är utbyggt och ombyggt, spännande!

Är med och tävlar om...

... biljetter till Göteborg Horse Show hos Freja Lindskog.

Var med och tävla i "Årets bästa bild" du också!

Projekt på gång

Dags för två projektsarbetsveckor, förhoppningsvis kommer ni att få se hur resultatet senare blev under början av 2011...

En liten ledtråd till vad mitt projekt handlar om:





Fotografering - Isisarna #1

Nu kommer det fler bilder från fotograferingen i lördags... Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte om bilderna!


Sillen


Disa


Kári

Smygtitt på vinterbilder

Tänkte att jag bjuder er på en smygtitt av bilderna från gårdagens vinterfotografering i stallet... Blev en hel del lyckade bilder i det vackra men något kyliga vädret!

Silfurlind är modell





Thomasträning 24/10

I ett tidigare inlägg där jag skrev om dressyrträningen förra helgen så lovade jag ju att jag skulle lägga ut lite bilder från träningen för Thomas den 24 oktober. Här kommer nu bilderna nedan:

På den här träningen fokuserade vi mest på takt och tempo och på dressyrträningarna brukar vi mer fokusera på formen, en bra blandning av bägge delarna med andra ord :)

Fotograf till alla bilderna är Caroline Holst...









Dagens fotografering

Det är kallt, vintrigt och en hel del snö ute och självklart hänger då också kameran med till stallet. Alltid roligt att ta årets första vinterbilder så en bildbomb kommer nog upp här under kvällen :)

Jag & Disa - vintern 2009/2010



Halmstad från ovan

Som utlovat så kommer det nu bilder från tisdagens fotografering vid Trade Center... I vanliga fall brukar jag inte redigera bilderna speciellt mycket (enbart färg, kontrast och ljus) men eftersom att vi i detta projektet ska gå utanför gränserna och verkligen försöka att symbolisera skräck och rädsla (i vårt fall höjdrädsla) så har jag lagt till mer effekter i Photoshop. Vad tycker ni om resultatet?


Trade Center - där högskolan i Halmstad finns









@ Trade Center

Igår var vi uppe på den 22:e våningen i Trade Center för att fotografera till ett projekt, måste säga att det var häftigt att få möjligheten att komma upp på de höjderna och se Halmstad från ovan. Trade Center är ju faktiskt en av Halmstads högsta byggnader och utsikten därifrån var riktigt bra trots det något disiga vädret...

Bjuder på ett smakprov nedan, fler bilder kommer upp på bloggen under torsdagen:


Vinterbilder

I helgen kom den efterlängtade snön och jag passade på att ta några bilder... Bjuder på två i färg och två i svartvitt. Vilken/vilka tycker ni bäst om?


Harry Potter & Dödsrelikerna

Så himla bra!

Var på bio i söndags och såg "Harry Potter och Dödsrelikerna del 1" och som ni säkert förstår så var filmen riktigt riktigt bra. Spännande, välgjord och kanon på alla sätt och vis - så se den!

Väntar med spänning på del 2 av Dödsrelikerna som kommer att visas på bio under nästa sommar...

Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1

Om gårdagens träning

Sillen var så duktig igår på lektionen, gjorde allt jag bad henne om och ställda upp till 100%, gick verkligen kanon! Red på volten och tränade på alla gångarterna, travade mycket och mot slutet när hon var riktigt avslappnad och lösgjord fick hon till en fin trav som var väldigt bekväm att sitta ner i.
Avslutningsvis provade vi även på att galoppera på volten i båda varven och det gick över förväntan, roligt! Tölten gick också bra när vi fick till den rätta balansen och trycket från bakbenen så det ska vi öva vidare på...
En mycket lyckad lektion med andra ord, tyvärr blev det inga bilder eftersom att det regnade... Men förhoppningsvis kommer det snart upp bilder från Thomaskursen i oktober så får ni se hur det gick då istället :)
Sillen visade förresten också att hon kan vara en "hopphäst" när hon känner för det. Råkade styra henne rakt mot en ganska stor vattenpöl när vi galopperade på volten och hon tog världens skutt över den, duktig! :)
Sillen var så duktig på lektionen, gjorde allt jag bad henne om och ställda upp till 100%, gick verkligen kanon! Red på volten och tränade på alla gångarterna, travade mycket och mot slutet när hon var riktigt avslappnad och lösgjord fick hon till en fin trav som var väldigt bekväm att sitta ner i.

Avslutningsvis provade vi även på att galoppera på volten i båda varven och det gick över förväntan, roligt! Tölten gick också bra när vi fick till den rätta balansen och trycket från bakbenen så det ska vi öva vidare på...

En mycket lyckad lektion med andra ord, tyvärr blev det inga bilder eftersom att det regnade... Men förhoppningsvis kommer det snart upp bilder från Thomaskursen i oktober så får ni se hur det gick då istället...

Sillen visade förresten också att hon kan vara en "hopphäst" när hon känner för det. Råkade styra henne rakt mot en ganska stor vattenpöl när vi galopperade på volten och hon tog världens skutt över den, duktig!

Disa var också med och tränade och hon skötte sig också fint både på förmiddags och eftermiddagslektionen av vad jag hörde, härligt!

Bifogar några bilder från dagen nedan:

Disa - 21 nov 2010

Disa - 21 nov 2010

Och två bonusbilder på Sillen i hagen:

Sillen - 21 nov 2010

Sillen - 21 nov 2010

Presentation av mig

Tänkte att det kanske är bäst att presentera mig som ligger bakom bloggen... Nåväl, jag heter Matilda och fyllde 18 år för några månader sedan. Bor på västkusten, i den härliga sommarstaden Halmstad där jag trivs väldigt bra. (Om ni inte vet var Halmstad ligger så kanske Per Gessle/Gyllene Tider, Tylösand och Fredrik Ljungberg känns igen?)

Några av mina intressen är (såklart!) att fotografera, rida och att hålla på med (islands)hästar. Jag och en kompis är medryttare på två härliga isisar vid namn Silfurlind (Sillen) och Disa som vi gör det mesta med, allt från att rida ut till att träna dressyr och hoppa. Dessutom så tränar jag agility med min hund Bessy (en tax i sina bästa år) på "hobbynivå" och håller även på och tricktränar henne, vilket går över förväntan.

Så det var lite kort info om mig, vill ni veta något mer är det bara att skriva en kommentar...


Välkommen till min nya blogg

Nu har även jag skapat en fotoblogg där jag kommer att visa upp bilder från de senaste fotograferingarna - helt enkelt en personlig blogg med inriktning på foto. Tidigare har jag även haft ett antal bloggar som jag dock inte har varit så aktiv med så nu är det dags att det blir ändring på det. Dessutom hette min första blogg faktiskt också Cristallic (skapades 2005) men fanns på en annan bloggportal, så man skulle väl kunna säga att cirkeln är sluten...

Hoppas att ni tycker om bloggen, kommentera gärna och glöm inte att återkomma :)

/ Matilda

P.S. Ni hittar mig även på följande sidor:

Min hemsida
Bilddagboken
Pixbox