Gott nytt år!

Gott nytt år!    2011
önskar er alla ett riktigt gott nytt 2011! Förhoppningsvis blir det nya året minst lika bra som 2010, om inte bättre!

Vitt och vintrigt

Tre stycken bilder som togs dagarna före jul...


Minnen från julen

Även om julen är över för det här året så är den förevigad i alla de bilder som har tagits under den senaste helgen...








Kvällens film - Love Actually

Kvällens film blir en av mina favoritfilmer, nämligen Love Actually som sänds på SVT1 22:30. En kanonbra och dessutom julig film med bland annat Hugh Grant och Alan Rickman (spelar bland annat Snape i Harry Potterfilmerna)

Missa inte den!



Vinterfotografering i stallet #1

Bjuder er på fyra bilder från vinterfotograferingen i stallet 19/12, fler bilder kommer senare...


Disa


Kári




Njáll

Mycket fotograferande

Under de senaste dagarna har det blivit mycket fotograferande ute i snön, dels porträttbilder på isisarna men också natur och hundbilder från utflykten med Sarah, Kita och Bessy till Carro och hennes hundar i Sennan. En del bilder är färdigredigerade medan jag ska börja att fixa de resterande, men en sak är säker: ett urval av alla bilderna kommer ut på bloggen under veckan och kommentarer på bilderna tas tacksamt emot!


Dan före dopparedan

Bara några timmar kvar och sedan är det dags för årets julafton... Mycket snö ute bidrar verkligen till julstämningen, mysigt med en riktigt äkta vit jul! Under morgondagen kommer jag såklart att försöka att fånga en hel del juliga bilder, får se om jag lyckas med detta...

Jag önskar er alla - en riktigt god jul!



Bondgården - Rufus och hästar

Flera gånger per år åker jag iväg till Stadsbondgården som finns här i Halmstad för att fotografera och oftast brukar jag komma hem med ett antal hyfsade bilder. Motiven är många och varierande, går att fånga allt från hästar, åsnor och kaniner till grisar eller fåglar på bild... Snart åker jag dit igen för att ta nya vinterbilder, när det blir lär ni märka... :)


Rufus







Smygtitt på vinterbilder

Bjuder er på en liten smygtitt från söndagens vinterfotografering i stallet. Mycket snö, två glada islandshästar och ryttare gjorde det hela till en mycket rolig fotografering...


Porträttfotografering med Disa

Plötsligt händer det.... Trissvinst!

Hade "hoppats" på att vinna storvinsten på Triss idag men det blev 50 kr, aldrig fel! Huvudsaken är ju att man vinner och inte hur stor prissumman är, även om jag inte hade tackat nej till några miljoner på kontot ;) 


Mycket roligt på gång

Har hittat på en hel del roliga saker i helgen och bilder från det kommer upp på bloggen så småningom, något att se framemot med andra ord! Igår var jag först i stallet med Sarah och busade med hästarna i snön, riktigt mysigt att galoppera barbacka medan snön bara yr om hovarna... Ska garanterat göras om många gånger i vinter <3

På kvällen var jag bjuden på 18-årsfest hos Eve och det var en riktigt trevlig kväll med många roliga människor, tror att vi var runt 20 st som var där och firade henne. Mycket roligt det också! :)



Disa - vintern 2009/2010 (fotad med Canon Ixus 82 IS)

Promenad till Hemmakväll



Var ute på en härlig vinterpromenad på eftermiddagen och gick in till stan med Bessan och delar av familjen. Vi bor bara ca 3 km därifrån så det är perfekt att kunna gå in till stan och handla godis och få motion på samma gång, kombinerar nytta med nöje. Dessutom så träffade vi på Carro vid bussen, skoj! Ska ses igen på tisdag och gå en promenad med alla hundarna...

Och givetvis hänger kameran också med då! :)

Fotografering i vintern

Det snöar mycket även idag och snart kommer nog snörekordet (1 meter) från förra året vara ett minne blott. Härligt med mycket snö, för det är ju så det ska vara på vintern! Under jullovet har jag verkligen tänkt att försöka vara ute mer och fotografera mycket så bloggen kommer nog att bli väluppdaterad.

Imorgon ska jag och Sarah iväg till stallet och kameran hänger givetvis med. Kommer nog upp en hel del nya fina bilder här senare (både porträtt och ridbilder), så nu vet ni vad ni har att vänta! :)


Jag & Disa - Mars 2010

Kvällens film - Forever Young



"Time waits for no man but true love waits forever"

Vad kan man säga? En riktigt bra och välgjord film som jag verkligen rekommenderar alla att se. Mel Gibson spelar huvudrollen vilket han också gör väldigt bra och filmen känns "äkta" trots handlingen i sig... Värt att notera är att Elijah Wood också har en roll i den här filmen (skådespelaren som senare tar sig an rollen som Frodo i "Sagan om Ringen". Rolig kuriosa! 

Trailer till filmen: http://www.youtube.com/watch?v=Q4OLHBQn4XM

One week until Christmas

Som sagt - en vecka kvar till jul! Med så mycket snö ute så börjar man nästan att få julstämning redan nu, mysigt med en riktigt vit jul!




Snöstorm...

Ute är det full snöstorm (det snöar till och med diagonalt) och det har säkerligen kommit minst en decimeter nysnö, får se vad det slutar... Härligt med en riktigt vit vinter i allafall och om jag inte tar fel så är det stora chanser att vi också får en riktigt vit jul!



Bessy busar i snön - vintern 2008

Tävlingssugen - Ur fotosynpunkt

Börjar bli riktigt sugen på att fota tävlingar igen, senaste gången var en hopptävling i mitten av oktober - har i och för sig fotat på en del träningar sedan dess också (några stycken i okt/nov) men det har varit ett litet uppehåll med just tävlingsfotograferingen. Det är himla roligt att just vara ute och fota under tävlingar, oavsett vilken slags gren det är. Men om allt går som planerat kommer jag att inviga fotoåret 2011 med en tävling i början av januari, längtar dit!

Nedan ser ni tävlingsbilder från 2008-2009...















En komedi för alla + London (Madame Tussauds)

Due Date var verkligen kanonbra, precis som jag hade förväntat mig att den skulle vara! Många roliga scener bidrog till mycket skratt, härligt! (det är precis så en riktigt lyckad komedi ska vara). Robert Downey Jr spelade en av huvudkaraktärerna vilket han gjorde alldeles lysande och jag ser verkligen också framemot Sherlock Holmes 2 där ovannämnda spelar rollen som den berömda detektiven. 

Bjuder er på några bilder från vårt besök i London och Madame Tussauds i april... (tryck på miniatyrbilden för att se bilden i full storlek)



Från vänster till höger:

Keira Knightley, Nicole Kidman, John Travolta, Robert Downey Jr, Drottning Elizabeth II & Britney Spears

Som hund och katt

Under vintern brukar jag ofta passa på att gå igenom alla mina bildmappar och kanske även hitta några nya "favoritbilder" och senare passa på att redigera om dem. För man utvecklas ju hela tiden som fotograf både rent bildmässigt och redigeringsmässigt och därför är det ju roligt att gå tillbaka i arkivet och titta på bilder som kanske är tagna för tre år sedan eller mer.

En nostalgisk och härlig tillbakablick med andra ord!



Zorro

Nya Pirates of Carribean filmen - On Stranger Tides

Det kommer ut en hel del kanonfilmer på bio nästa år, förutom sista delen av Harry Potter & Dödsrelikerna (som jag verkligen verkligen ser fram emot och tror kommer att vara toppen) så har även den fjärde Pirates of Carribean filmen premiär. Drygt fyra år har gått sedan den senaste filmen men Jack Sparrow verkar fortfarande vara i högform och hur kan man inte gilla Johny Depp som skådespelare? En film att se framemot med andra ord...

Trailern till "On Stranger Tides"


Bio ikväll - Due Date

Ska iväg på bio ikväll med Eve och Anton och se "Due Date", en komedi som av trailern att döma ser väldigt lovande ut och verkar vara riktigt rolig! Vilket jag också verkligen tror att den är, något att se fram emot med andra ord :)

(Extra roligt att Robert Downey Jr är med, gillade verkligen honom som Sherlock Holmes)



Minnen med en underbar ponny

Drygt 5 år sedan jag sist träffade dig, kanske förstod du då att det skulle dröja länge innan vi sågs igen? Så som du följde efter mig och bara ville gosa.
Det var ju meningen att det skulle vara vi två för alltid, det var ju "Matilda och Boy" som alla pratade om. Men jag glömmer iallafall aldrig mina minnen med dig och allt jag kan har du lärt mig.
Minns du mitt första dagridläger med dig när du utnyttjade min rädsla och var allmänt elak? Minns du den gången vår första tävling när du bockade av mig innan 3:e hindret? Minns du hur stolt jag var när jag lyckades få dig att gå på spåret utan att stanna i mitten?
Minns du de första uteritterna innan jag lärde mig att sitta kvar? Minns du hoppträningen när du var vinterbusig och fick av mig flera gånger? Minns du alla hopptävlingarna där jag var så stolt över att vi kom runt felfritt? Minns du alla lektioner där jag valde dig?
Minns du den sista sommaren som vi hade tillsammans på ridskolan? Minns du när jag lekte jockey i paddocken? Minns du när vi tränade dressyr med riktiga "staket"? Minns du att du alltid rymde utifrån hagen så att jag fick cykla ner och hämta dig? Minns du att jag cyklade och du travade vid min sida?
Minns du den gången vi var med i luciatåget? Minns du dressyrträningen med Kålle när du gick så perfekt? Minns du alla gånger i Göteborg när jag var ute hos dig tidigt på morgonen och bara satt och njöt?
Jag saknar dig Boyen, du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag hoppas att jag kommer att hälsa på dig hos Linnea i Borås i framtiden, tills dess.
Älskar dig Temple Boy Lad <3
Drygt 5 år sedan jag sist träffade dig, kanske förstod du då att det skulle dröja länge innan vi sågs igen? Så som du följde efter mig och bara ville gosa.

Det var ju meningen att det skulle vara vi två för alltid, det var ju "Matilda och Boy" som alla pratade om. Men jag glömmer iallafall aldrig mina minnen med dig och allt jag kan har du lärt mig.

Minns du mitt första dagridläger med dig när du utnyttjade min rädsla och var allmänt elak? Minns du den gången vår första tävling när du bockade av mig innan 3:e hindret? Minns du hur stolt jag var när jag lyckades få dig att gå på spåret utan att stanna i mitten?

Minns du de första uteritterna innan jag lärde mig att sitta kvar? Minns du hoppträningen när du var vinterbusig och fick av mig flera gånger? Minns du alla hopptävlingarna där jag var så stolt över att vi kom runt felfritt? Minns du alla lektioner där jag valde dig?

Minns du den sista sommaren som vi hade tillsammans på ridskolan? Minns du när jag lekte jockey i paddocken? Minns du när vi tränade dressyr med riktiga "staket"? Minns du att du alltid rymde utifrån hagen så att jag fick cykla ner och hämta dig? Minns du att jag cyklade och du travade vid min sida?

Minns du den gången vi var med i luciatåget? Minns du dressyrträningen med Kålle när du gick så perfekt? Minns du alla gånger i Göteborg när jag var ute hos dig tidigt på morgonen och bara satt och njöt?

Jag saknar dig Boyen, du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag hoppas att jag kommer att hälsa på dig hos Linnea i Borås i framtiden, tills dess.

Älskar dig Temple Boy Lad <3


Jag & Boyen i Göteborg - sommaren 05




Mamma & Boyen - sommaren 2004 när jag hyrde honom och hade honom som min egen

Lyckad ridtur i snön

Under de senaste veckorna har det ju som sagt varit snö och därmed har vi också tagit det lite lugnare och försiktigare med ridningen och träningen än vanligt (även om uteritter och härliga galoppturer i snön är något utav av det härligaste och bästa som finns att göra på vintern). Idag var det äntligen dags att prova att rida på ovalbanan och volten som båda har blivit skottade, kanonbra! Underlaget var precis som vanligt, kanske lite blötare men vad gör det egentligen och banan något smalare i och med att det ligger snö på sidorna men suverän att rida på i varje fall!

Sillen var pigg och laddad och väldigt sugen på att bli riden och på att få galoppera vilket hon också fick göra. Hon tyckte att det var så roligt att få galoppera och jag behövde bara tänka "galopp" för att hon skulle fatta den helt själv, härligt när hon är så samarbetsvillig (vilket hon för det mesta faktiskt är). Det gick undan i den första galoppen och hon hade nog gärna velat galoppera mer och fortare även om ryttaren på ryggen ville ta det lite lugnare, det är ju ändå vinter och mer vintrigt underlag att rida på. 

Provade tölten och den fungerade bra och jobbade också mycket med att ställa henne och få henne lösgjord i skritt och trav, vilket fungerade fint (speciellt i höger varv). Mot slutet var hon riktigt mjuk och mysig att rida, lyssnade bra och då speciellt när hon hade fått springa av sig lite överskottsenergi.

En mycket lyckad ridtur - och vädret var härligt det också (snö, sol och någon plusgrad, kunde dock ha varit något kallare).

Jag & Sillen i somras efter ett träningspass på banan <3



Temple Boy Lad <3

... Ponnyn som jag har så många minnen med - världens bästa Boy! Fler bilder och text kommer upp här inom kort...

Jag & Boyen - Sommaren 2002



Första julkortet

Fick ett fint julkort på mailen från Janice i Nya Zealand, sånt blir man riktigt glad av (förgyller verkligen dagen). Egentligen var julkortet mer som en animation/film men eftersom att det är svårt att visa på bloggen så får ni se en stillbild av julkortet istället.

Merry Christmas!



Min "tidigaste" favoritbild - Loke

En av mina tidigaste favoritbilder är den bilden som jag tog på Loke i hagen (januari 2007). Jag var iväg på min första tävling som jag hade tänkt att fota, en CR hoppning på Mickedala och tog den här bilden på vägen hem efter tävlingarnas slut. Än idag är jag väldigt nöjd med bilden, tycker om kompositionen, färgerna och bilden i sig så jag skulle nog vilja säga att det är min "tidigaste" favoritbild... Vad tycker ni?



Bus Bessy i snön...

Har såklart också fotograferat min busiga tax i snön den här veckan och det blev några lyckade bilder... Resultatet ser ni nedan!


Hej mitt vinterland

Under de senaste dagarna har jag varit ute en hel del i snön och försökt att fånga vintern på bild, nedan ser ni ett smakprov på några av bilderna:



Fler bilder kommer senare...

Fototävling hos Caroline Dahlén

Jag är med i en fototävling (med tema snö) hos Caroline Dahlén där vinsten är att man får välja en valfri produkt för 179 kr från http://www.tvspelsweb.se/ stora sortiment. Om jag vinner så skulle jag välja ett Soft Focus filter i storleken 67 mm.

En kanontävling och ett kanonpris helt enkelt, så nu håller jag tummarna för att jag ska ha turen med mig i den här fototävlingen!



Tips - Göra kontaktkartor i Photoshop

Det är ibland smidigt att kunna visa upp kontaktkartor (samlar alla bilderna på en och samma "bild") från olika fotograferingar för att få en bättre överblick och för att enklare kunna välja ut sina favoritbilder om man tex. har många liknande bilder osv. Detta är något som görs när man fotograferar analogt, att man väljer ut vilka bilder man senare ska välja att framkalla från negativen och det är ju då också en sak som kan vara bra att ta med sig in i den digitala världen framför datorn och Photoshop.

Nedan visar jag hur man gör kontaktkartor i Photoshop CS3 (fungerar troligen också i andra versioner av PS) på bästa och lättaste sätt, helt automatiserat.



Tryck på "bläddra" för att välja vilken mapp du vill hämta bilder ifrån, när det är klart så trycker du "OK", väljer sedan om du vill använda filmnamn som bildtext eller inte (underlättar för att hitta rätt bild) och trycker sedan "OK" igen. Photoshop kommer nu att arbeta med att lägga ihop alla bilderna till ett lager och när det är klart så är det bara att spara ner kontaktkartan till den mappen du vill lägga den i. Och voila, nu har du helt enkelt skapat din första kontaktkarta!

(tryck på miniatyrbilderna nedan för att se exempel)


Har ni några funderingar eller önskemål om fler tipsinlägg får ni gärna skriva en kommentar till inlägget...

Projektarbete...

Håller för tillfället på att jobba med mitt projektarbete och det går framåt även om det är en hel del kvar. Alla bilder är klara och färdigredigerade men ska skriva klart alla texterna vilket är ganska många, men tror att arbetet kommer att bli kanon när det väl är klart! Smygtitt på några av bilderna som ska vara med i arbetet...


Snö och riktig vinter

Det har snöat i princip nonstop under det senaste dygnet, härligt med ännu en riktigt ordentlig vinter! För att "fira" detta bjuder jag er på ett gäng "vinter/kvällsbilder" som är fotograferade i februari i år. Bilder från de senaste dagarna kommer också att komma upp här inom kort!


Idol 2010

Semifinal i Idol igår och de som gick vidare till den riktiga finalen var ju som sagt Jay och Minnah, rätt val enligt mig! Jay var ju redan från början ganska självklar med att gå vidare så det stod mellan Olle och Minnah. Båda två är väldigt duktiga sångare men jag har alltid gillat Minnah snäppet bättre, dels för att hon gjorde en riktig come back i och med att hon först åkte ut men sedan kom tillbaka och nu står hon i final = starkt. Men det är ju också roligt att det är en tjej och en kille som står mot varandra i en Idolfinal, det var ju ett tag sedan sist :)

Vem hejar ni på i finalen? Jay eller Minnah?

Vem vinner Idol 2010?

Bilder ur arkivet - 2007

Något som jag brukar göra ibland är att ta fram bilder ur arkivet som jag fotograferade för ett antal år sedan och redigera dem på nytt. Det är roligt att se vad man kan göra med bilderna nu när man har utvecklats en aning både redigerings och fotomässigt. Bjuder er på fyra bilder från år 2007:
(fler kommer under morgondagen)


Tre saker jag tycker om

Antog utmaningen av Karin så här kommer nu min lista på tre saker som jag tycker om:

Nummer 1: Som ni säkert förstår så tycker jag både om djur (favoriterna är hästar och hundar) samt att fotografera så det får bli en gemensam punkt. För det finns inget roligare än att vara ute och fota på tävlingar, i stallet eller helt enkelt i naturen och speciellt när man faktiskt fångar den "perfekta bilden" som man själv tycker mycket om. Jag har fotograferat aktivt i ett antal år nu och läser/läste också Fotografisk bild A, B och C och det är fortfarande lika roligt. Ett starkt intresse med andra ord!

Nummer 2: En annan sak som jag tycker om är att vara på nöjesfält och åka karuseller. Finns inget bättre än att än att åka berg och dalbanor och andra roliga attraktioner och ju högre och fartigare de är desto bättre (loopar är en favorit eller branta backar tex.) Under åren har jag varit på ett antal olika nöjesfält i Sverige (Liseberg & Gröna Lund), Danmark (Bakken & Bon Bon Land) samt Tyskland (Hansa Park) och favoritattraktiorna därifrån är följande:

Liseberg: Kanonen, Balder, Flumeride och Spinrock
Bakken: Ulven, Tornado och (den "gamla trä)berg och dalbanan"
Hansa Park: Baracude Slide, die Glocke, Fluch von Novgorod, Nessie och Torre del Mar

Nummer 3: En tredje sak jag tycker om att göra är att flyga och resa. Det är verkligen en härlig känsla när flygplanet taxar ut på banan för att sedan ladda motorerna för att så småningom köra fortfare, fortare och fortare till planet lyfter = jag gillar fart med andra ord! Dessutom så tycker jag som sagt mycket om att resa och att besöka nya ställen, både storstäder och turistorter. Favoritställena som jag har varit på hittills är Grekland (främst Rhodos och Kreta) men också London (staden som har allt och lite till...)

Så det var tre av mina favoritsaker att göra eller uppleva, vilka är dina tre?
Jag utmanar alla som vill :)



Tips - Adobe Kuler

Länk till Adobe Kuler
Tänkte tipsa er om en sida där man enkelt kan se vilka färgkombinationer som passar bra ihop, suveränt om man tex. vill göra en ny layout till sin hemsida eller blogg men är osäker på vilka färger som egentligen passar ihop eller som inte matchar helt enkelt. Det går att få fram de allra flesta färger så det är bara att prova sig fram så får man snart de färger som man önskar.

Och om man har en bild som man tycker har fina färger så går det lika bra att ladda upp den så får man sedan "färgkartan/koderna" för de olika färgerna... Ett smidigt sätt att komma igång med en ny layout om man har brist på idéer!

Nedan ser ni bloggens färgkarta:





Fotografering - Isisarna #2

Två extrabilder på Njáll och Kári från fotograferingen i lördags...





Gekås igår

Var ju som sagt och shoppade i Ullared (Gekås) igår och trots att det blev ovanligt lite kläder inhandlade så fick jag tag i en hel del annat smått och gott. Kommer nog ut en del bilder på bloggen senare på en del av sakerna jag köpte, bland annat en häftig sparbössa i form av gigantisk Colaflaska. Inte illa! 

Dessutom så fick vi syn på en del kändisar på Gekås, såg både Morgan, Ola-Conny och Boris! Kanske inte så konstigt eftersom att de jobbar där men det var ändå roligt att få se alla i verkligheten :) Och min bild av de alla tre från TV-serien förändrades inte så mycket utan de var sig lika...

Morgan tar det alltid lika lugnt och stressar inte upp sig i onödan, oavsett om han är i full gång att stapla varor eller stämpla ut från jobbet...

Ola-Conny har svar på det mesta och är alltid social och glad över att få stanna och prata med kunderna...

Boris har tusen bollar i luften samtidigt och kan både prata i telefon, övervaka affären och shoppa saker till sig själv på en och samma gång...

Så för att summera det hela, besöket på Gekås var mycket lyckat!

Följ mig med Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin