Lyckad ridtur i snön

Under de senaste veckorna har det ju som sagt varit snö och därmed har vi också tagit det lite lugnare och försiktigare med ridningen och träningen än vanligt (även om uteritter och härliga galoppturer i snön är något utav av det härligaste och bästa som finns att göra på vintern). Idag var det äntligen dags att prova att rida på ovalbanan och volten som båda har blivit skottade, kanonbra! Underlaget var precis som vanligt, kanske lite blötare men vad gör det egentligen och banan något smalare i och med att det ligger snö på sidorna men suverän att rida på i varje fall!

Sillen var pigg och laddad och väldigt sugen på att bli riden och på att få galoppera vilket hon också fick göra. Hon tyckte att det var så roligt att få galoppera och jag behövde bara tänka "galopp" för att hon skulle fatta den helt själv, härligt när hon är så samarbetsvillig (vilket hon för det mesta faktiskt är). Det gick undan i den första galoppen och hon hade nog gärna velat galoppera mer och fortare även om ryttaren på ryggen ville ta det lite lugnare, det är ju ändå vinter och mer vintrigt underlag att rida på. 

Provade tölten och den fungerade bra och jobbade också mycket med att ställa henne och få henne lösgjord i skritt och trav, vilket fungerade fint (speciellt i höger varv). Mot slutet var hon riktigt mjuk och mysig att rida, lyssnade bra och då speciellt när hon hade fått springa av sig lite överskottsenergi.

En mycket lyckad ridtur - och vädret var härligt det också (snö, sol och någon plusgrad, kunde dock ha varit något kallare).

Jag & Sillen i somras efter ett träningspass på banan <3



Kommentarer
Postat av: Ida

SV: Åh, tack! Vad glad jag blir :D

2010-12-11 @ 23:14:06
URL: http://taralom.blogg.se/
Postat av: Johanna

Älskar att galoppera i snö, man riktigt flyger fram :D

2010-12-12 @ 11:34:12
URL: http://jlunde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0